top of page

Classes d'anglès per a gent gran a Barcelona: la història de la Marta i de l'Àngels


clases de inglés mayores, clases de inglés adultos, clases de inglés jubilados
La Marta (esquerra) i l'Àngels jugant"Bet You Know" mentre fan apunts als seus quaderns

Vam decidir iniciar el programa de Sèniors per la constància i determinació d'una alumna de més de seixanta anys que ara és estudiant amb nosaltres, la Marta. Fa un parell d'anys va passar per una de les nostres escoles al carrer del Doctor Santponç, 91 interessant-se per les nostres classes.


Aleshores, no teníem grups per a ella. Vaig pensar que perdria l'interès. Però per sorpresa va continuar contactant amb nosaltres sovint per a demanar classes. Cada vegada que passava per aquí, aprenia una mica més sobre ella i la seva experiència amb l'anglès. En alguna trobada em va preguntar: "On són les classes d'anglès per a la gent gran?"


Els estudiants sènior no tenen les mateixes necessitats que altres estudiants d'anglès. Normalment, a les acadèmies tradicionals s'agrupen els estudiants més joves amb els sèniors. Però no tenen les seves classes i normalment després d'un període de temps abandonen l'estudi. Cal entendre que cada moment de la vida d'una persona és diferent.


Quan els nens estudien anglès, normalment ho fan perquè els seus pares els motiven i desitgen el millor per a ells. Quan els adolescents estudien anglès, normalment és perquè volen aprovar un examen. Quan els adults estudien anglès, és sovint perquè volen augmentar el seu valor al mercat laboral i aconseguir una feina millor. Les persones sèniors també són diferents. La Marta n'és un bon exemple. També ho és la seva companya de classe, l'Àngels.


Després de no poder oferir-li classes la primera vegada que ens va visitar, la Marta va continuar buscant. Allà on anava, era la persona més gran de la classe i se sentia fora de lloc. Totes les classes en què era estudiant es basaven en llibres de text i no parlaven realment amb el seu pragmatisme. La seva situació actual és que està jubilada, gaudeix del seu temps i li agrada molt viatjar. Normalment en els seus viatges s'ha trobat sense protagonisme i poder de decisió entre el seu grup. Trobant-se a dos passos enrere de tots els altres companys de viatge que dominaven millor l'idioma i decidien per a ella.


clases de inglés para mayores, clases de inglés clases para mayores, classes d'anglès per a majors
El primer cartell que vam fer per a promocionar Kidspeak Seniors.

Després de molta insistència per part seva, durant un període de dos anys, visitant-nos una vegada i una altra, vam decidir obrir un nou servei per a ella: Kidspeak Sènior.


Aleshores vam trobar l'Àngels. L'Àngels ja era client. L'any passat va venir a cercar-nos per a organitzar classes per a la seva neta, la Maria. L'Àngels té un fill a Boston, i aquest fill té quatre nenes, i una més en camí. Al final, va decidir apuntar-se a la classe de Sèniors per un motiu totalment diferent del que pot tenir un nen, un adult o un adolescent: volia poder parlar amb les seves netes.


Tot i que les nostres classes de sèniors encara no són un èxit de vendes, continuo tenint l'esperança de poder brindar un servei a un grup demogràfic sobre manera ignorat per la major part el mercat, i poder establir un nou precedent en l'ensenyament privat d'idiomes. La Marta i l'Àngels estan amb nosaltres, i s'ho passen molt bé, però són les dues úniques alumnes de la seva classe.


La setmana passada l'Àngels va volar a Boston i avui la Marta viatjarà a Tailàndia. En el poc temps que porten amb nosaltres, espero sincerament que les classes que hagin fet fins ara les ajudin a dir el que volen dir. Però també sé que el que estem fent ara per a elles no és suficient.


Necessitem més estudiants per aquest programa Sèniors, perquè volem que la Marta i l'Àngels aprenguin anglès amb altres companys i companyes que comparteixin visions semblants a elles, que puguin oferir-lis companyia en el seu viatge i que plegats, puguin provar, aprendre, fracassar i tenir èxit, amb elles.


Em molesta la idea de decebre-les. Ajudar l'Àngels a parlar amb les seves netes i a la Marta a gaudir d'autonomia i seguretat en els seus viatges és una cosa que em prenc molt seriosament. Només quan les vegi riure amb un grup de cinc o sis persones més, durant anys i entre viatges, estaré convençut que ho vam fer bé amb elles, i que les compensarem per la fe que tenen amb nosaltres.
0 comments

コメント


bottom of page